Eijkskensweg 296243 AA Geulle06 - 37 564 504info@lavendelroos.nl
HomeContactVolg ons ook op Volg ons ook op Facebook
Lea Bovens Dr.Hauschka schoonheidsbehandelingen Aromatherapeutische massages Dr.Hauschka make-up Dr.Hauschka Cosmetica Workshops Tarieven

Workshops

Een workshop kan op locatie gegeven worden. Bijvoorbeeld voor bedrijven of voor vriendinnen onder elkaar.
Heb je een groep waarvoor je graag een workshop wilt? Neem dan contact op voor verdere informatie.

Wil je graag meer weten over natuurzuivere cosmetica of over aromatherapie en hoe je dit zelf kunt toepassen, wil je leren hoe jij jouw huid het beste kunt verzorgen of hoe je make-up aanbrengt? Schrijf je dan in voor een van onderstaande workshops!


Workshops voor volwassenen

Een stralende huid met Dr.Hauschka Cosmetica
Kostbare grondstoffen. Heilzame kennis. Vertrouwen op innerlijke kracht.
Schoonheid zit in ritme en evenwichtigheid.

Ik nodig jou bij deze van harte uit voor de Workshop Natuurzuivere Gezichtsverzorging waar je kennis zult maken met de bijzondere filosofie van Dr.Hauschka Cosmetica. Je gaat zelf aan de slag met de natuurzuivere producten uit de gezichtsverzorgingslijn en er is ruimte voor een persoonlijk huidverzorgingsadvies. Dr.Hauschka Cosmetica verbetert elk huidbeeld.

Dr.Hauschka Cosmetica herstelt het evenwicht van de totale huid en is 100% natuurzuiver; uit de natuur voor de mens die bewust kiest voor duurzame, verantwoord geproduceerde, biologisch-dynamische cosmetica.

Na afloop ontvang je een goodie-bag en een kortingsbon voor een behandeling.

Programma:

 • welkom
 • ontstaan van Dr.Hauschka Cosmetica; de bijzondere filosofie achter het merk
 • film “Ritme draagt Leven’; de essentie van ritme in de overdracht van levenskracht en het creëren van schoonheid, een kijkje achter de schermen van Dr.Hauschka Duitsland
 • zelf aan de slag met reinigen, versterken en een intensieve verzorging voor je gezichtshuid of voor de huid van je handen
 • persoonlijk huidverzorgingsadvies
 • afsluiting met goodie-bagWorkshop Je Welbevinden Vergroten met Antroposofische Huidverzorging
Deze workshop nodigt je uit voor een reis naar het rijk van de plantengeuren. Je leert hoe je de levenskracht van planten
in het dagelijks leven kunt toepassen om je welbevinden te vergroten.

Alle Dr.Hauschka lichaamsverzorgingsproducten dragen hiertoe bij en komen aan bod; duurzame en verantwoord geproduceerde 100% natuurzuivere huidverzorging uit de biologisch-dynamische tuinen van WALA Duitsland in Bad Boll.

Onderwerpen die aan bod gaan komen, zijn onder andere: angst, baby-verzorging, bij jezelf blijven, brandwonden, burn-out, cellulitis, doorligplekken, droge en gevoelige huid, eczeem, harmoniserende impulsen, hormoonsysteem harmoniseren, jeuk, kalmering van het zenuwstelsel, koortslip, krentenbaard, lekker kunnen slapen, ontspannen, reuma, schaafwonden, schouderpijn, smetplekken, stevig met 2 benen op de grond staan, tot rust komen komen, troost, verkoudheid, verslapping, versterken, versterken van de harte-krachten, verstevigen, verwarmen, verzorging tijdens de zwangerschap, vocht in de benen, waterpokken, zweethanden en –zweetvoeten.

Op het einde van de workshop ontvang je een cadeaubon t.w.v. € 10 te besteden bij de aankoop van Dr.Hauschka Cosmetica.Workshop Wikkelen

Harmoniserende en helende impulsen met wikkels van bio-katoen, wol en zijde in combinatie met geneeskrachtige plantenolien, kruiden, ui, citroen, kwark en honing. In te zetten bij oorpijn, keelpijn, hoesten, koorts, buikpijn en slapeloosheid.

Dit doen we:
halswikkel in te zetten bij keelpijn, uien-oorzakje in te zetten bij oorpijn, honingkompres in te zetten bij hoesten, citroen kuitwikkel in te zetten bij koorts, kamille buikwikkel in te zetten bij buikpijn en slapeloosheid.

Wikkelen vindt zijn oorsprong in de antroposofische verpleegkunde;
Eenvoudige middelen en gebruiken die bijzonder heilzaam werken voor kinderen en volwassenen bij keelpijn, oorpijn, hoesten, koorts, buikpijn en slapeloosheid.

De Workshop Wikkelen duurt 3 uur.

Wikkels, voetenbaden met Dr.Hauschka Baden en inwrijvingen met Dr.Hauschka Bodyolien brengen natuurgeneeskrachtige producten over op de huid.

Deze bovengenoemde behandelingen:

 • zijn zeer beproefde "Heilmittel" die op traditierijke ervaringen berusten
 • zetten de kracht van de natuur in
 • activeren de zelfhelende krachten op een natuurlijke manier
 • verbeteren de ontgifting via de huid en de activiteit van het lymfesysteem
 • stimuleren de doorbloeding
 • activeren de uitscheiding van urine en zweet
 • verdiepen de ademhaling
 • verminderen pijn en verbeteren het welbevinden
 • brengen ontspanning en verminderen stress
 • worden altijd opgevolgd door een heilzame rust- of slaappauze
 • zijn simpel en eenvoudig te doen

Binnen de antroposofische zorg wordt deze therapievorm uitwendige therapie genoemd en door verpleegkundigen/verzorgenden en Dr.Hauschka Therapeuten gepraktiseerd.
Deze "over-de-huid-therapie" vindt zijn oorsprong in aanwijzingen van Rudolf Steiner, die de huid als gevoelig waarnemer voor de geneeskracht van substanties ziet waarmee gezondheidsprocessen beïnvloed kunnen worden.

Dr.Hauschka Cosmetica is 100% natuurzuivere huidverzorging, BDIH en Natrue gecertificeerd, gericht op het geven van impulsen tot harmonisering.

Kostbare grondstoffen
Heilzame Kennis
Vertrouwen op innerlijke kracht

Je bent van harte welkom bij de Workshop Wikkelen waarbij je leert het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken middels wikkels, baden en inwrijvingen.Workshop Handbehandeling
Tijdens de Workshop Handbehandeling neem ik jullie mee in de geurende wereld van Dr.Hauschka Baden, Bodyolien en intensieve verzorging.
Jullie werken in tweetallen en op het einde van de workshop gaan jullie ontspannen en met mooi verzorgde handen naar huis.

Programma:

 • Welkom met kruidenthee, vlierbloesemsap en iets lekkers
 • Kennismakingsrondje
 • Uitleg achtergrondfilosofie Dr.Hauschka Cosmetica
 • Dr.Hauschka Handbehandeling in tweetallen;
  • handenbad met 1 van de baden naar keuze
  • verzorging van de nagelriemen met de nagelolie
  • handmassage en onderarmmassage, handmasker
  • indampen masker met aromatische compressen
  • als afsluiting handcreme
 • Drankje
 • Goodie-bag en afscheidWorkshop Natuurzuivere Make-up
Schoonheid staat gelijk aan uitstraling en deze kun je bewust creeren. .
De make-up van Dr.Hauschka is meer dan alleen kleur.
Er worden waardevolle heilzame planten gebruikt die een gezonde huid en gezonde uitstraling ondersteunen; omdat de ingrediënten van je make-up er wel degelijk toe doen als het om je gezondheid gaat.
Wondklaver, jojoba-, argan-, macadamia- en amandelolie, plantaardige wassen en essentiele oliën verzorgen en ontspannen de huid en geven een prachtige kleurschakering.

Tijdens de Workshop Natuurzuivere Make-up voorzie ik alle deelneemsters stap voor stap van een persoonlijke dagmake-up en ga ik in op vragen met betrekking tot een persoonlijke make-up.Workshop Hemelse Geuren, aromatherapie voor lichaam, ziel en geest
Plantengeuren leren kennen, is als verliefd worden; ze raken ons hart en maken ons ontvankelijk voor de schoonheid die ons omringt.
Ze openen geheime deuren naar de ziel.

Etherische oliën hebben een diepe werking op ons psychisch evenwicht; ze brengen een verandering van stemming teweeg en reguleren dat wat uit balans is geraakt. Ze werken in gelijke mate in op lichaam en ziel en daarmee is aromatherapie een holistische behandelwijze.
Ze gelden als ‘poort naar de ziel’ en geven een impuls bij het zoeken naar de zin van ons leven. Etherische oliën bezitten unieke eigenschappen waaruit hun werking en hun verscheidene toepassingsmogelijkheden voortkomen.

Tijdens deze workshop neem ik je mee op ontdekkingsreis naar ruim 20 verschillende geurige plantenessences en hun werking op lichaam, ziel en geest.
De toepassing van deze plantenessences richt zich op het geven van impulsen tot harmonisering middels verdampen, inhaleren, baden, lichaamsolien, compressen en wikkels.

Na afloop van de workshop ontvang je een map met uitgebreide documentatie over aromatherapie en de toepassingen van ruim 20 verschillende essentiele oliën.Workshop Zelf Parfum Maken
Als je houdt van geuren, dan zit je bij deze workshop helemaal op je plek!
Sleutelwoorden zijn: Betovering, plezier, parfum dat vleugels geeft.

Het parfum dat we gaan maken, is 100% natuurlijk en gebaseerd op Aromatherapie. Daar vertel ik je tijdens de workshop graag meer over. Maar bovenal ga je zelf ruiken, mengen en experimenteren. Op het einde van de workshop gaat iedereen met een prachtig flesje zelfgemaakt parfum naar huis dat jouw persoonlijkheid ondersteunt.

Deze workshop is ook te boeken als kinder- of tienerfeestje.
Neem gerust contact op voor meer informatie.Bakken met Essentiele oliën & Verse Bloemen
Een heerlijke Rozencake met Bergamot-room en Lavendelkoekjes met verse Lavendel-bloemen. Bak je mee?

Verse bloemen, vette plantenoliën, hydrolaten en essentiele oliën zijn de ingrediënten voor bovenstaande heerlijkheden die we zelf gaan bakken.
We eindigen met een heerlijke mini high tea.


Koken met essentiele oliën, plantenolie en kruiden
We maken zelfgemaakte pesto van verse kruiden, plantenolie en pijnboompitten, een salade met een dressing van hazelnootolie en de etherische olie van citroen en een hartig taartje met courgette, tomaat en lavendel-kip.

Deze workshop is inclusief zelfbereide lunch van bovenstaande gerechten met vers stokbrood, vlierbloesem sap en biologische koffie en thee.


Workshops voor kinderen en tieners, tevens geschikt als kinder-/tienerfeestje

Zelf parfum maken
Als je dol bent op geuren, dan is de workshop ‘zelf parfum maken’ echt iets voor jou! Het parfum dat we gaan maken, is 100% natuurlijk en gebaseerd op aromatherapie.


Make-up
Ontdek welke make-up bij jou past en hoe je deze het beste aan kunt brengen.


Leren masseren
Niets zo ontspannend dan een massage. Tijdens deze workshop leer je hoe je een heerlijke rugmassage of een handmassage kunt geven en natuurlijk onderga je ook een rug- of handmassage.

Lavendelroos © 2016  |  Disclaimer  |  Privacy policy Ontwerp en realisatie: DesignerWorks